Drupal

Drupal je sistem za upravljanje vsebin, njegov razvoj  je pričel Dries Buytaert  med leti 1998 in 1999. Prva spletna stran postavljena na spletni verziji Drupala je bila Drop.org. Po objavi se je zanimanje za sistem povečalo in že naslednje leto je bil izdana nova verzija z imenom DRUPAL.

Drupal jedro je osnovni element Drupala kot takega. Kot privzeto omogoča spreminjanje, dodajanje in razširjanje vsebine spletne strani tako anonimnim uporabnikom kot registriranim uporabnikom (po presoji administratorja strani) in je dostopna obiskovalcem po številnih izbirnih kriterijih. Drupal vsebuje tudi module, ki so zbirke datotek. Moduli vsebujejo določene funkcije napisane v programskem jeziku PHP.

Drupal ima zavidljivo veliko skupnost uporabnikov in razvijalcev. Stran Drupal.org ima že več kot 1,000,000 uporabnikov strani in več kot 13.500 uporabnikov z razvijalskimi računi. Za dokumentacijo trenutno skrbi 373 članov skupnosti. Podatek o zavidljivi skupnosti nam omogoča, da imamo solidno podporo pri razvoju in vzdrževanju spletnih aplikacij.